Nos bardzo bogaty: dominuje „rieslingowa”, cytrusowa świeżość przemieszana z ciepłymi aromatami brzoskwinii i moreli. Do tego jabłka, grusze i renglody oraz owoce południowe: banan, ananas, mango, marakuja. W tle nuty kwiatowe (róża, kwiaty polne), muscat, cassis i pieprz. W ustach obfite, przyjazne i łagodne z odświeżającą kwasowością i mineralnym wykończeniem. Bardzo pijalne.

Poziomki, maliny i czereśnie. Dżem malinowy z babcinej spiżarni. Bardzo smaczne i przyjazne, pijalne, na gorące wieczory.

W pierwszym nosie lekkie czerwone owoce: maliny, truskawka, czereśnia. Potem pojawiają się owoce leśne (jeżyny, czarne jagody) i wiśnia z pestką. Wino stosunkowo lekkie – usta owocowe, dobrze zintegrowane, z lekką przyprawową pikantnością, nieco szorstkie.

Rieslingowa, cytrusowa świeżość przemieszana z nutami brzoskwini i moreli. Do tego nuty kwiatowe (róża, kwiaty polne), jabłka, grusze i renklody oraz owoce południowe: banan, ananas, mango. W ustach obfite, przyjazne i łagodne mimo wyczuwalnej, odświeżającej kwasowości (balans cukru resztkowego) z mineralnym wykończeniem. Bardzo pijalne.

W nosie dominują: brzoskwinie, morele i mandarynki. W tle banany, ananas, mango i marakuja. Sporo kwiatów i nut ziołowych (tymianek, mięta, melisa, trawa). W ustach uroczo słodkie z odświeżającą kwasowością. Świeże, przyjemne, dobrze zbalansowane wino, dość długie, z nutami ziół i egzotycznych owoców w końcówce.

Wskazane napowietrzenie pół godziny przed podaniem.

W nosie nuty agrestu, dojrzałych jabłek, wosku i kwiatów (jaśmin, akacja), w tle miód gryczany. W ustach pełne i gładkie, nieco oleiste. Miód, grusze, kwiecista łąka. Mineralno-kwiatowa końcówka z brzoskwiniowym posmakiem.

Poziomki, maliny i czereśnie. Bardzo smaczne i przyjazne, pijalne, na gorące wieczory.

W pierwszym nosie lekkie czerwone owoce: maliny, truskawka, czereśnia. Potem pojawiają się owoce leśne (jeżyny, czarne jagody) i wiśnia z pestką. Wino stosunkowo lekkie – usta owocowe dobrze zintegrowane z lekką przyprawową pikantnością.

W pierwszym nosie maliny, czerwona porzeczka i czereśnia. Potem zaczynają przeważać czarna porzeczka oraz wiśnia i nieco śliwki. W tleściółka leśnia, nieco dymu i lekki kompot z suszu. W ustach dobrze zbudowane, wyraziste, smaczne, z dobrze zarysowanymi ale przyjemnymi taninami.

Wino pełne dojrzałych, południowych smaków. W nosie dojrzała czarna porzeczka, pieprz, czerwona papryka. Do tego wyraźne nuty beczkowe (drewno. karmel, wanilia) i korzenne. W ustach surowe, mocno beczkowe, pełne atrakcyjnego, dojrzałego owocu (porzeczki, wiśnie, śliwki, maliny).