W nosie dojrzała gruszka i jabłko, poziomka, banan w białej czekoladzie i czereśnia koktajlowa w syropie. Usta pełne i bogate ale z bardzo dobra kwasowością: gruszka w kompocie, białe winogrona, mirabelka, banan w czekoladzie, rodzynki i żurawina. W tle nuty mięty i melisy oraz nieco rumianku.
Rodzaj: Biała etykieta
Cuvee półsłodkie
W przygotowaniu.
Cuvée Rosé
Poziomki, maliny i czereśnie. W tle banany, renklody i ananas. Nieco dżemu malinowego, czerwonej porzeczki i trochę eleganckiej wiśni. Usta urocze z odrobiną słodyczy. Bardzo smaczne, przyjazne i pijalne.
Cuvée Rosé
Poziomki, maliny i czereśnie. W tle banany, renklody i ananas. Nieco dżemu malinowego, czerwonej porzeczki i trochę eleganckiej wiśni. Usta urocze z odrobiną słodyczy. Bardzo smaczne, przyjazne i pijalne.
CUVÉE ROUGE
W pierwszym nosie lekkie czerwone owoce: maliny, truskawka, czereśnia. Potem pojawiają się owoce leśne (jeżyny, czarne jagody), wiśnia z pestką i suszone śliwki. W tle lekkie nuty dymu, lasu i wędzenia. Usta owocowe, dobrze zintegrowane, z lekką słodyczą i miłą przyprawową pikantnością. Wino sprężyste i bardzo przyjazne
CUVÉE ROUGE
W przygotowaniu.
CUVÉE BLANC
Bardzo pijalne – sprężyste i rześkie. Dominuje „rieslingowa”, cytrusowa świeżość przemieszana z ciepłymi aromatami brzoskwini i moreli, wzbogaconych o nuty agrestu i białej porzeczki. Do tego jabłka, grusze, renklody i mandarynki oraz delikatny powiew owoców południowych: banany, ananas, mango, marakuja. W tle nuty kwiatowe (róża, kwiaty polne), muscat, cassis, biały pieprz i melisa. W ustach obfite, przyjazne z odświeżającą kwasowością i mineralnym wykończeniem.
CUVÉE BLANC
W przygotowaniu.
Cuvée blanc
Bardzo udany rocznik. Dominuje „rieslingowa”, cytrusowa świeżość przemieszana z ciepłymi aromatami brzoskwini i moreli, wzbogaconych o nuty agrestu i białej porzeczki. Do tego silniej w tym roczniku wyczuwalne niż w poprzednim jabłka, grusze, renklody i mandarynki, natomiast delikatniejszy jest powiew owoców południowych: banana, ananasu, mango, marakuji. W tle nuty kwiatowe (róża, kwiaty polne), muscat, cassis, biały pieprz i melisa. W ustach obfite, przyjazne z odświeżającą kwasowością i mineralnym wykończeniem. Gruszka, zielone jabłko, agrest i grapefruit – sprężyste i rześkie, bardzo pijalne.
Cuvée blanc
Powrót po wielu latach do wytwarzania białego wina półsłodkiego. W nosie dojrzała gruszka i jabłko, poziomka, banan w białej czekoladzie i czereśnia koktajlowa w syropie. Usta pełne i bogate: gruszka w kompocie, białe winogrona, mirabelka, banan w czekoladzie, rodzynki i żurawina. W tle nuty mięty i melisy oraz nieco rumianku. Aksamitnie kremowe.