Od rocznika 2018 wino dojrzewa częściowo w kontakcie z drewnem dębowym. Ciekawy, lekko miedziany kolor jest efektem dłuższej maceracji PG na skórkach.  W nosie z jednej strony świeże gruszki, jabłka i białe śliwki ale i sporo nut lekko utlenionych – szare renety, pomarańcza, siano, białe kwiaty, wosk i oryginalne nuty egzotyczne. W tle orzechy, zioła, miód gryczany i herbata. Nieco nut maślanych i tostowych. Wino o ciekawych, specyficznych aromatach i smaku ze względu na macerację PG na skórkach i dojrzewanie części wina w beczkach, w ustach lekko oleiste, aksamitne, ale z wyraźnym charakterem, dość długa mineralno-cytrusowa końcówka.

W roczniku 2018 wino pierwszy raz dojrzewało w kontakcie z drewnem dębowym – w dużych 1000 l beczkach, 2/3 wina przez okres 6 miesięcy.  Jabłka, gruszki i białe śliwki podkreślone charakterystyczną odrieslingową cytrusowością. W tle nuty ziołowe i korzenne – ciekawe, lekko utlenione echo macerowanego na skórkach roter rieslinga. Do tego siano i wosk w otoczeniu krągłych nut maślanych i tostowych. W ustach typowa spora kwasowość z miękką, delikatnie podkreśloną od beczkową słodyczą. Wyraźne tony mineralne, odrobina prażonych migdałów, dojrzałe jabłko, brzoskwinia, cytrusy, długa, brzoskwiniowa końcówka z pomarańczowym posmakiem.

W roczniku 2018 wino dojrzewa częściowo w kontakcie z drewnem dębowym. Ciekawy, lekko miedziany kolor jest efektem dłuższej maceracji PG na skórkach.  W nosie z jednej strony świeże gruszki, jabłka i białe śliwki ale i sporo nut lekko utlenionych – szare renety, pomarańcza, siano, białe kwiaty, wosk i oryginalne nuty egzotyczne. W tle orzechy, zioła, miód gryczany i herbata. Nieco nut maślanych i tostowych. Wino o ciekawych, specyficznych aromatach i smaku ze względu na macerację PG na skórkach i dojrzewanie części wina w beczkach, w ustach lekko oleiste, aksamitne, ale z wyraźnym charakterem, dość długa mineralno-cytrusowa końcówka.

Ciekawe, oryginalne i specyficzne wino. W nosie nuty agrestu, dojrzałych jabłek i gruszek, białych śliwek i morwy. Do tego wosk i kwiaty (jaśmin, akacja ), w tle miód gryczany i akacjowy. Nieco masła i wanilii. Ciekawe akcenty żywiczne i balsamiczne. W ustach pełne i gładkie, nieco oleiste. Miód, grusze, kwiecista łąka. Mineralno-kwiatowa końcówka z apteczno-brzoskwiniowym posmakiem.

Mocno zbudowane, poważne wino z potencjałem. W nosie czarna porzeczka, aronia, wiśnie w likierze i suszone śliwki. Nuty roślinne i korzenne: pomidory, czerwona papryka, pieprz.  Do tego wyraźne akcenty beczkowe (drewno, karmel, wanilia). Ciekawe aromaty apteczne (chinina). Konfitura porzeczkowa, powidła śliwkowe, daktyle i figi. Skóra, ściółka leśna, tytoń, czekolada i kakao. Tradycyjnie mocno wyczuwalne nuty mineralne, wapniowo-kredowe.

Ciekawy, lekko miedziany kolor będący efektem dłuższej maceracji PG na skórkach.  W nosie z jednej strony sporo świeżych grusz, jabłek i białych śliwek ale i nieco nut leciutko utlenionych – szare renety, gruszka, siano, białe kwiaty i oryginalne nuty egzotyczne. W tle orzechy, zioła, miód gryczany i herbata. Wino o ciekawych, specyficznych aromatach i smaku ze względu na macerację PG na skórkach, w ustach lekko oleiste, aksamitne, ale z wyraźnym charakterem, dość długa mineralno-cytrusowa końcówka.

Jabłka, gruszki i białe śliwki podkreślone charakterystyczną odrieslingową cytrusowością. W tle nuty ziołowe i korzenne – ciekawe, lekko utlenione echo macerowanego na skórkach roter rieslinga. W ustach spora kwasowość z miękką, delikatnie podkreśloną słodyczą. Wyraźne tony mineralne, odrobina prażonych migdałów, dojrzałe jabłko, brzoskwinia, cytrusy, długa, świeża brzoskwiniowa końcówka z pomarańczowym posmakiem. Rześkie, smaczne i pijalne.

Jabłka, gruszki i białe śliwki podkreślone charakterystyczną odrieslingową cytrusowością. W tle nuty ziołowe i korzenne – ciekawe, lekko utlenione echo macerowanego na skórkach roter rieslinga. W ustach dobra kwasowość z miękką, delikatnie podkreśloną słodyczą. Wyraźne tony mineralne, odrobina prażonych migdałów, dojrzałe jabłko, brzoskwinia, cytrusy, długa, świeża brzoskwiniowa końcówka z pomarańczowym posmakiem. Rześkie, smaczne i pijalne.

Intrygujący, szaro-brązowo-pomarańczowy kolor będący efektem długiej maceracji na skórkach.  Nos lekko utleniony – szare renety, gruszka, siano, białe kwiaty i oryginalne nuty egzotyczne. W tle orzechy, zioła, miód gryczany i herbata. Wino o ciekawych, specyficznych aromatach i smaku ze względu na macerację na skórkach, w ustach lekko oleiste, aksamitne, ale z wyraźnym charakterem, dość długa mineralno-cytrusowa końcówka

Mocno zbudowane, poważne wino z potencjałem. W nosie dojrzała czarna porzeczka, pieprz i czerwona papryka.  Do tego wyraźne nuty beczkowe (drewno, karmel, wanilia) i korzenne. Aromaty przetworzone: konfitura porzeczkowa i powidła śliwkowe. Skóra, ściółka leśna, tytoń. W ustach jeszcze nieco surowe, ze sporą ilością słodkiej beczki, pełne atrakcyjnego, dojrzałego owocu (porzeczki, wiśnie, śliwki, maliny).